Letné dezerty so zmrzlinou

Leto si žiada osvieženie a sladké potešenie. A čo je lepšie ako lahodná zmrzlina, ktorá ochladí a poteší zmysly? S našimi vysokokvalitnými zmrzlinovými zmesami a ochucovacími pastami si môžete doma vyčarovať dezerty, ktoré budú hviezdami každej letnej párty, grilovačky alebo len popoludňajšieho relaxu. Zabudnite na nudu – poďte s nami objavovať štýlové variácie zmrzliny.

1. Horúce maliny so zmrzlinou

Neodolateľná kombinácia horúceho, sladkokyslého ovocia a studenej, krémovej zmrzliny. Skvelé na rýchly a efektný dezert.

Ingrediencie:

  1. Zmrzlina (ideálne vanilková)
  2. 200 g čerstvých alebo mrazených malín
  3. 1–2 lyžice cukru (v závislosti od chuti a kyslosti malín)
  4. 1 lyžica masla alebo trochu vody
  5. Voliteľné: lístky mäty, strúhaná biela čokoláda na ozdobu

Príprava:

Maliny s cukrom a maslom (alebo vodou) vložte do malého hrnca a krátko ich zohrievajte na miernom ohni, kým nepustia šťavu a mierne nezmäknú. Maliny by si mali zachovať svoj tvar, ale nemala by sa vytvoriť kaša. Do dezertnej misky dajte 2-3 kopčeky zmrzliny. Ihneď ju nalejte na horúce maliny. Ozdobte lístkami mäty alebo hoblinami bielej čokolády a podávajte.

2. Ľadová káva Affogato

Rýchle espresso je jednoduchá, elegantná a mimoriadne osviežujúca talianska klasika. Ideálne pre milovníkov kávy.

Ingrediencie:

  1. Zmrzlina (vanilková, kávová, čokoládová)
  2. Silné, čerstvo pripravené espresso (chladené alebo horúce)
  3. Voliteľne: strúhaná čokoláda alebo likér (napr. Amaretto)

Príprava:

Do malej misky alebo širokého pohára dajte 1–2 kopčeky zmrzliny. Na zmrzlinu opatrne nalejte horúce alebo vychladené espresso. Zmrzlina sa začne krásne rozpúšťať a vytvorí krémovú tekutinu podobnú káve. Okamžite podávajte. Pre dospelú verziu môžete posypať strúhanou čokoládou alebo pokvapkať trochou likéru.

3. Zmrzlinové sendviče so sušienkami

Zábavné a chutné „sendviče“, ktoré si zamilujú deti aj dospelí. Ľahko sa pripravujú vopred.

Ingrediencie:

  1. Zmrzlina (ľubovoľná obľúbená príchuť – vanilková, čokoládová, malinová alebo pistáciová)
  2. Obľúbené sušienky (napr. maslové, ovsené, čokoládové)
  3. Voliteľne: Na okraje môžete použiť nasekané orechy, čokoládové hoblinky alebo farebný posyp.

Príprava:

Z vybranej zmesi Valknut.sk pripravte zmrzlinu a nechajte ju stuhnúť v mrazničke, kým nedosiahne pevnú, ale stále tvarovateľnú konzistenciu. Polovicu koláčikov rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na sušienky rovnomerne rozotrite stuhnutú zmrzlinu (asi 1-2 cm hrubá vrstva). Môžete si pomôcť stierkou alebo malou lyžičkou. Prikryte zvyšnými sušienkami a jemne pritlačte. Ak chcete obaliť okraje, hneď ich po stranách vtlačte do nasekaných orechov alebo posypu. Zmrzlinové sendviče vložte do mrazničky aspoň na 2 hodiny, aby sa spojili a stuhli. Podávajte vychladené a vychutnajte si chrumkavú krémovú kombináciu.

4. Ovocný zmrzlinový pohár

Jednoduchý, ale efektívny a osviežujúci dezert, ktorý využíva čerstvé letné ovocie.

Ingrediencie:

  1. Zmrzlina (odporúčame vanilkovú, jogurtovú alebo citronovú
    kvôli sviežosti))
  2. Čerstvé lesné ovocie (maliny, čučoriedky, jahody)
  3. Šľahačka
  4. Nasekané mandle alebo pistácie
  5. Čerstvá mäta na ozdobu
  6. Voliteľne: lyžička našej pasty s príchuťou lesného ovocia pre intenzívnejšiu ovocnú omáčku.

Príprava:


Pripravte si zmrzlinu z obľúbenej zmesi Valknut.sk podľa návodu a nechajte ju dokonale stuhnúť. Do vysokého pohára striedavo ukladajte kopčeky zmrzliny, čerstvé ovocie a šľahačku. Ak chcete omáčku, rozpustite lyžicu našej pasty s príchuťou lesného ovocia s trochou vody a pokvapkajte vrstvy. Na vrch dajte štedrú kopu šľahačky, posypte nasekanými orechmi a lístkami čerstvej mäty. Okamžite podávajte.

Naše zmrzliny a zdobiace pasty nájdete v sekcii E-shop