
Leto si žiada osvieženie a sladké potešenie. A čo je lepšie ako lahodná zmrzlina, ktorá ochladí a poteší zmysly? S našimi vysokokvalitnými zmrzlinovými zmesami a ochucovacími pastami si môžete doma vyčarovať dezerty, ktoré budú hviezdami každej letnej párty, grilovačky alebo len popoludňajšieho relaxu. Zabudnite na nudu – poďte s nami objavovať štýlové variácie zmrzliny.
1. Horúce maliny so zmrzlinou
Neodolateľná kombinácia horúceho, sladkokyslého ovocia a studenej, krémovej zmrzliny. Skvelé na rýchly a efektný dezert.
Ingrediencie:
- Zmrzlina (ideálne vanilková)
- 200 g čerstvých alebo mrazených malín
- 1–2 lyžice cukru (v závislosti od chuti a kyslosti malín)
- 1 lyžica masla alebo trochu vody
- Voliteľné: lístky mäty, strúhaná biela čokoláda na ozdobu
Príprava:
Maliny s cukrom a maslom (alebo vodou) vložte do malého hrnca a krátko ich zohrievajte na miernom ohni, kým nepustia šťavu a mierne nezmäknú. Maliny by si mali zachovať svoj tvar, ale nemala by sa vytvoriť kaša. Do dezertnej misky dajte 2-3 kopčeky zmrzliny. Ihneď ju nalejte na horúce maliny. Ozdobte lístkami mäty alebo hoblinami bielej čokolády a podávajte.
2. Ľadová káva Affogato
Rýchle espresso je jednoduchá, elegantná a mimoriadne osviežujúca talianska klasika. Ideálne pre milovníkov kávy.
Ingrediencie:
- Zmrzlina (vanilková, kávová, čokoládová)
- Silné, čerstvo pripravené espresso (chladené alebo horúce)
- Voliteľne: strúhaná čokoláda alebo likér (napr. Amaretto)
Príprava:
Do malej misky alebo širokého pohára dajte 1–2 kopčeky zmrzliny. Na zmrzlinu opatrne nalejte horúce alebo vychladené espresso. Zmrzlina sa začne krásne rozpúšťať a vytvorí krémovú tekutinu podobnú káve. Okamžite podávajte. Pre dospelú verziu môžete posypať strúhanou čokoládou alebo pokvapkať trochou likéru.
3. Zmrzlinové sendviče so sušienkami
Zábavné a chutné „sendviče“, ktoré si zamilujú deti aj dospelí. Ľahko sa pripravujú vopred.
Ingrediencie:
- Zmrzlina (ľubovoľná obľúbená príchuť – vanilková, čokoládová, malinová alebo pistáciová)
- Obľúbené sušienky (napr. maslové, ovsené, čokoládové)
- Voliteľne: Na okraje môžete použiť nasekané orechy, čokoládové hoblinky alebo farebný posyp.
Príprava:
Z vybranej zmesi Valknut.sk pripravte zmrzlinu a nechajte ju stuhnúť v mrazničke, kým nedosiahne pevnú, ale stále tvarovateľnú konzistenciu. Polovicu koláčikov rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na sušienky rovnomerne rozotrite stuhnutú zmrzlinu (asi 1-2 cm hrubá vrstva). Môžete si pomôcť stierkou alebo malou lyžičkou. Prikryte zvyšnými sušienkami a jemne pritlačte. Ak chcete obaliť okraje, hneď ich po stranách vtlačte do nasekaných orechov alebo posypu. Zmrzlinové sendviče vložte do mrazničky aspoň na 2 hodiny, aby sa spojili a stuhli. Podávajte vychladené a vychutnajte si chrumkavú krémovú kombináciu.
4. Ovocný zmrzlinový pohár
Jednoduchý, ale efektívny a osviežujúci dezert, ktorý využíva čerstvé letné ovocie.
Ingrediencie:
- Zmrzlina (odporúčame vanilkovú, jogurtovú alebo citronovú
kvôli sviežosti)) - Čerstvé lesné ovocie (maliny, čučoriedky, jahody)
- Šľahačka
- Nasekané mandle alebo pistácie
- Čerstvá mäta na ozdobu
- Voliteľne: lyžička našej pasty s príchuťou lesného ovocia pre intenzívnejšiu ovocnú omáčku.
Príprava:
Pripravte si zmrzlinu z obľúbenej zmesi Valknut.sk podľa návodu a nechajte ju dokonale stuhnúť. Do vysokého pohára striedavo ukladajte kopčeky zmrzliny, čerstvé ovocie a šľahačku. Ak chcete omáčku, rozpustite lyžicu našej pasty s príchuťou lesného ovocia s trochou vody a pokvapkajte vrstvy. Na vrch dajte štedrú kopu šľahačky, posypte nasekanými orechmi a lístkami čerstvej mäty. Okamžite podávajte.
Naše zmrzliny a zdobiace pasty nájdete v sekcii E-shop